AMOLED ekranlar ucuzluyor!

Samsung'un geliştirdiği AMOLED ekran bilindiği gibi LCD ekranlara göre çok daha çok daha avantaja sahip. Ve Samsung geliştirdiği AMOLED ekranlarının maliyetlerini düşürdü

Kullandığımız mobil cihazları seçerken ilk olarak ekranlarına bakıyoruz. Samsung'un geliştridiği AMOLED ekranlar bilindiği gibi diğer ekran türlerine göre çok daha iyi götüntü sunuyordu. AMOLED' artık LCD ekranlardan daha ucuz üretiliyor.

IHS Technology'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre 2016'nın birinci çeyreği itibariyle 5 inç'lik 1080p AMOLED ekranı üretmenin maliyeti, yaklaşık 14,30 dolar iken aynı boyutlardaki 1080p LTPS LCD ekranı üretmek 14,60 dolara mal oluyordu. 2015'in dördüncü çeyreğine ise LCD ve AMOLED panellerin üretim maliyetleri, sırasıyla 15,70 dolar ve 17,10 dolar idi. Fiyatlar bu olunca AMOLED ekranları artık orta seviye ve giriş seviye modellerde de görebileceğiz.

Bilindiği gibi Samsung'un geliştirdiği AMOLED ekranları DisplayMate'in en iyi ekran ödüllerini defalarca kazanmış olmalarıyla biliniyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?