Chrome işleri değiştirdi!

Google'ın internet tarayıcısı Google Chrome ilk çıktığı günden beri internet tarayıcıları arasında imkansızı başardı.

Google'ın internet tarayıcısı Google Chrome bilinidği gibi ilk olarak 2008 yılında kullanıcılara sunulmuştu. Google'ın bu tarayıcısınını ilk çıktığı günden internet tarayıcılarının kaderini belirleyeceği bilinmiyordu. Google Chrome çıktığı ilk günden itibaren hızla yükselmeye devam etti.

Statista'nın StatCounter verilerini temel alarak yeni hazırlanan raporda, Internet Explorer'ın hızla düşüşünü, Firefox ve Opera'nın yavaş da olsa nasıl gerilediğini, tüm bunlar yaşanırken Chrome'un nasıl tırmandığını net biçimde gösteriyor.

Başlarda yükselse de Firefox, Chrome'un çıkışının ardından derin darbe almış ve düşüşe geçmiş. Google Chrome'un bu yükselişinin devam edip etmeyeceği ise gelecek zamanlarda atacağı adımlarla belli olacak.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?