IMEI Öğrenme ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

Telefonunuzun geçmişini öğrenmek istermisiniz? Veya Telefonunuzun çalıntı olup olmadığını hatta daha önceki sahibinin kim olduğunu mu öğrenmek istiyorsunuz?

İMEİ, Telefonlarda bir güvenlik kodudur. İmei kodu sorgulama, özellikle ikinci el telefonlarda önemlidir. telefonun geçmişe dair kayıtlarını gün yüzüne çıkarır. Eğer ikinci el telefon alacaksanız, mutlaka imei sorgulaması yapılması tavsiye edilir. İmei sorgulaması yapacağınız telefonun geçmiş döneme ait bilgilerini göreceğiniz ekranda, telefonun çalıntı olup olmadığına yönelik de bilgi edinebiliyorsunuz.

İmei Nedir?

İmei, telefonların uluslararası güvenlik kodudur. Her bir telefon için farklı kodlar yer almaktadır.

İmei Kodu Nasıl Öğrenilir?

Teelfonunuzun eğer imeo kodunu bilmiyorsanız öğrenmek için arama kısmına gelerek aşağıda belirtilen kodları tuşlayınız. Ardından ekrana gelecek numaralar, telefonunuzun imei kodunu göstermektedir.

*#06#

İmei Sorgulama Nasıl Yapılır?

İmei kodunun geçmişine ait bilgilere ulaşmak ve çalıntı olup olmadığını öğrenmek için ise e-devlet kapısından yararlanmak gerekmektedir. Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek e-devlet üzerinden imei sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-devletten sorgulama yapabilmek için şifre almanız gerekmektedir. e-Devlet şifresi ise PTT'den cüzi bir ücret karşılığında tahsis edilmektedir.

İMEİ SORGULAMA YAP