İnternetle tanışma yaşı her geçen gün düşüyor!

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte internetin alanı her geçen gün artıyor ve internet pek çok kişi tarafından kullanıyor. Hatta öyle ki artık bebekler bile internette!

Hayatımızda artık internetin önemi çok büyük. Artık pek çok işimizi internet üzerinden halledebiliyor ve yönetebiliyoruz. İnternet sonu olmayan bir okyanus gibi. Bizler için yararlı olan internet ufak yaşlarda ki kullanıcılar için zararlı olabilir.

Psikolojik Rehabilitasyon ve Eğitim Programları Derneği (PREP) tarafından düzenlenen "Çocuklarda Teknolojinin Sorumlu Kullanımı" başlıklı 5. Okul Ruh Sağlığı Sempozyumu Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Alanında uzman pek çok psikiyatrist ve psikoloğun katıldığı sempozyumda ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağıltay, Avrupa Çevrimiçi Çocuklar (EU Kids Online) proje grubu tarafından yürütülen araştırmanın sonuçları açıklandı!

Prof. Dr. Çağıltay yaptığı açıklamada, Türkiye'de çevrimiçi çocukların sayısının 2010 yılına oranla 2 kat arttığını, çocukların interneti ilk kullanım yaşının 2010 yılında beşken, 2015 yılında iki yaşa indiğini kaydederek, Hollanda'da okul öncesi grubun yüzde 78'i, 1 yaş altı bebeklerin yüzde 5'inin, Norveç'te 0-6 yaş grubunun yüzde 58'inin çevrimiçi olduğunu ifade etti.

Çocukların bu yaşlarda teknoloji ile tanışmasının ilerleyen süreçte çocukları olumsuz yönde çok etkileyeceğinin altını çizen Prof. Dr. Çağıltay bu konuda en önemli sorumluluğun ailelerde olduğunu bir kez daha vurguladı.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?