Microsoft'un yapay zekasından beklenmeyecek paylaşımlar!

Geleceğin teknolojisi olan yapay zekalar pek çok şirket tarafından deneniyor.Microsoft'un Twitter'da kullanıcılarla yazışan yapay zekası Tay beklenmedik cevaplar verdi!

Pek çok teknoloji firması yapay zeka üzerinde çalışıyor. Microsoft'ta yapay zeka üzerinde pek çok geliştirmeler yapıyor. Twitter üzerinden "Tay" adını verdiği yapay zekası insanlarla konuşarak onlardan öğrenecek ve onlara özel cevaplar verebilecekti. Ancak Microsoft'un bu hesapları tutmadı. Tay ırkçı ve küfür içeren tweetler atmaya başlayınca Twitter hesabı beklemeye aldı.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft tarafından üretilen yapay zekâ yazılımı, Twitter’de küfretmeye, ırkçı ve tartışmalı siyasi yorumlar yapmaya başlayınca yayından kaldırıldı. "Tay" insanlarla girdiği sohbetler sayesinde ‘öğrenen’ yapay zeka, yayına girmesinin üzerinden 24 saat bile geçmeden Nazi sempatizanı, ırkçı ve soykırım destekçisi olarak yorumlar yapmaya başladı. Microsoft, Tay’in amacının ‘gündelik, esprili sohbetler yapmak’ olduğunu belirtmiş ve şöyle demişti: “Tay ile ne kadar çok sohbet ederseniz o kadar akıllı olacak ve sizinle, size özel bir iletişim kuracak.”

Durum bu olunca Microsoft "Tay" ' ı beklemeye aldı. Bakalım bundan sonra ne olacak ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?