Sony PlayStation oyunlarını mobil platformlara taşıyacak!

Japon teknoloji devi Sony popüler oyun konsolu PlayStation oyunlarını artık mobil platformlara taşıyor. Peki hangi PlayStation oyunları mobile taşınacak. İşte detaylar!

Sony bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde efsaneleşmiş PlayStation oyunlarına imza atan Evolution Studios'u kapatmıştı. Sony'nin bunun ardından ne yapacağı merak ediliyordu.

Sony, PlayStation oyunlarını Android ve iOS sistemlerine getirmek için yeni bir oyun stüdyosu kuracak. ForwardWorks oması beklenen yeni şirketin duyurusu çok yakında Sony tarafından yapılacağı duyuruldu.

Tamamen mobil oyunlar üzerinde çalışacak olan ForwardWorks, sadece efsane hale gelen PlayStation oyunlarını Android ve iOS’a getirmekle kalmayıp, mobil platformlara yeni oyunlar da geliştirecek.

Sony’nin yeni oyun şirketi, nisan ayı itibariyle Sony Interactive Entertainment’in çatısı altında çalışmaya başlayacak. İlk olarak Japonya ve Asya’daki kullanıcılara odaklanacak şirketin, daha sonra pazarını genişletmesi bekleniyor.

Bakalım giderek yaygınlaşan mobil oyun sektöründe Sony yer bulabilecek mi ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?