4.5G Sim Kartlarına Son Geçiş 1 Ocak!

Türkiye 1 Nisan itibari ile mobil iletişimde yeni bir çağa geçti. Bu teknolojiden yararlanmak isteyenlerin Sim Kartlarını ücretsiz alabilecekleri son tarih belli oldu!



Bilindiği gibi 4G teknolojisi çok daha öncelerden dünyada kullanılmaya başlanmıştı. Türkiye'de gündeme ilk defa geçtiğimiz sene gelen 4G ihalesi çeşitli sebepler gerekçe gösterilerek ileri bir tarihe alınmıştı. 1 Nisan itibari ile Türkiye 4.5G teknolojisine merhaba demişti.

Ancak 4.5G teknoljoisi için akıllı telefonların ve kullanılan Sim Kartların uyumlu olması gerekiyor. Daha önce ki süreçlerde kullanıcıların 4.5G uyumlu Sim Kartlerını operatörler kullanıcılarına ücretsiz olarak veriyordu.

Ancak operatörler kullanıcılardan kart değişimleri için sabit ücreti 1 Ocak 2017 itibari ile alabilecekler. Türkiye genelindeki 75,6 milyon mobil hattın 17,2 milyona yakını 4,5G’li mobil ürünlerde kullanılırken, bugüne kadar 52 milyona yakın abone 4,5G uyumlu SIM karta geçiş yaptı. Kullanıcıların hem 4.5G teknolojisinden yaralanmaları için hem de ilerleyen zamanda 25- 30 TL'lik ücret vermemeleri için Sim Kartlarını uygun bir zamanda "ücretsiz" olarak değiştirmeleri gerekiyor.