Apple, iOS 18.1 ile iPhone'un NFC çipini geliştiricilere açtı

Apple, iOS 18.1 ile iPhone’un NFC çipini, üçüncü parti geliştiricilerin kullanımına sundu. İşte, detaylar…



Apple, yakın zamanda Avrupa Komisyonu tarafından iPhone'ların NFC işlevselliğini üçüncü taraflara açmaya zorlandı ve bu da Apple'ın kendi cüzdanını içermeyen mobil ödemelerin önünü açtı.

NFC Üçüncü Parti Geliştiricilere Açılıyor

Şu anda şirket alışılmadık bir şekilde işleri bir adım öteye taşıdı ve AB dışındaki üçüncü taraf geliştiriciler için NFC'yi açacağını duyurdu. Bu, "iOS 18.1 için yaklaşan bir geliştirici güncellemesinde" gerçekleşecek.

Ancak, Apple'da neredeyse her zaman olduğu gibi, bazı uyarılar var. Birincisi, yalnızca Avustralya, Brezilya, Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, İngiltere ve ABD'den geliştiriciler başlangıçta (AB'den olanlara ek olarak) hak kazanacak ve "ek lokasyonlar takip edecek". İkincisi, bu hizmet ücretsiz olmayacak.

Ücretsiz Değil

Bu, Apple'ın, ilgili geliştiricilerden ücret talep edeceği anlamına geliyor.

Yani, tüm bunların işe yaraması için geliştiricilerin önce Apple ile ticari bir anlaşmaya girmeleri, "NFC ve SE (Güvenli Öğe) hakkını" talep etmeleri ve ardından "ilgili ücretleri ödemeleri" (ki bunlar henüz şirket tarafından ayrıntılı olarak açıklanmadı) gerekecek.

Sonuç olarak, iPhone'lardaki NFC her zamankinden çok daha esnek hale geliyor, ancak Apple'ın tüm bu yeni açıklığına rağmen, Android'deki kadar açık olmayacak. Büyük sürpriz, değil mi?