Apple Uygulama Mağazasında Değişikliğe Gidebilir!

Apple'ın iOS işletim sistemine sahip cihazlarının resmi uygulama mağazısı olan AppStore'da yenilik zamanı. İşte AppStore'a gelecek yenilik!



Bilinidği gibi mobil cihazlar denilince akla ilk gelen şeylerden birisi de kullandığımız mobil cihazın uygulama mağazası. Apple'ın cihazlarında kullandığı AppStore bilinidği gibi uygulama sayısının Android platformuna göre az olmasına rağmen markette ki uygulamarı çok daha güvenli ve zararsız. Apple yeni mobil işletim sistemi olacak olan iOS 10 ile birlikte AppStore'u daha da geliştirmeyi amaçlıyor.

Bloomberg tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre Apple yeni AppStore için Google'ın çok daha öncelerden kullanmaya başladığı ücretli arama sonucu sistemine geçebilir.

Bu değişiklikle birlikte kullanıcılar doğru ve zararsız uygulamaya çok daha kısa sürede ulaşacak. Örneğin x bir şirkey y adında uygulamasını z kelimesi ile tnaımlıyor olsun. X şirketi Z kelimesini Apple'dan bir ücret karşılığı alacak ve bu satede Y uygulamasına kullanıcılar çok daha kolay bir şekilde ulaşacak. Apple bu sayede güvenli uygulamar oluşturmuş olacak şirketler de klon uygulamarın önüne geçecek.

Ancak bunların sadece bir iddia olarak kalma durumu da var. Yani Apple yeni işletim sisteminde böyle bir işe hiç kalkışmayacak olabilir. Bunları Apple'ın yeni etkinliğinde göreceğiz.