Apple Watch İçin Flaş Karar!

Apple'ın akıllı saati Apple Watch'ın başarısı Apple'ı memnun ede dursun Apple, Apple Watch için flaş karar aldı.Peki Apple'ın bu kararı ne anlama geliyor ? İşte deyatlar!



Giyilebilir teknoloji rünüleri artık pek çok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Özellikle akıllı saatler kullanıcılar artık vazgeçilmezi oldu. Apple'ın bu alanda ki ilk ürünü olan Apple Watch'ın büyük başarısı Apple'ı memnun ederken kullanıcılar ise Apple Watch 2'yi merak ediyor. Apple Watch 2 üzerinde çalışmalarını neredeyse tamamlayan Apple, yeni saatinde flaş bir karara imza atabilir.

Apple resmi sitesinde yer verdiği bilgilerde, "1 Haziran 2016'dan itibaren AppStore'a gönderilen uygulamaların watchOS 2 SDK ya da daha sonraki bir versiyonla hazırlanan doğal uygulamalar (native) olması gerektiğini" açıkladı.

Bu açıklama elbette ki pek çok kullanıcının aklında soru işareti uyandırdı. Bilinidği gibi Apple Watch'ın işletim sistemi olan Watch OS'un ilk sürümünde uygulama verileri iPhone'da saklanıyordu. Apple Watch'ın çalışması için bir iPhone'a ihtiyaç vardı. Apple'ın bu yeni kararı artık tüm uygulamarın Apple Watch'da olması gerektiğini belirtiyor. Apple bu sayede Apple Watch'da depolama ve enerji konusunda da kolaylıklar sağlanmış olacak. Apple'ın bu özellikleri tam anlamıyla Apple Watch 2'de kullanacağı tahmin ediliyor. Ancak mevcut Apple Watch kullanıcıları da uygulamaları artık iPhone'a ihtiyaçları olmadan sadece Apple Watch üzerinde erişebilme hakkına sahip olacaklar.