Facebook'ta BlackBerry'yi terk ediyor!

Popüler sosyal ağ Facebook, BlackBerry desteğini çok yakında sonlandıracağını açıkladı. Peki bundan sonra BlackBerry için ne olacak ?



Bilindiği gibi BlakBerry son zamanlarda Google'ın işletim sistemi olan Android'e yönelme peşinde. Ancak BlackBerry'nin çoğu cihazı BlackBerry'nin kendi işletim sistemine sahip cihazlardan oluşmakta. Geçtiğimiz aylarda WhatsApp BlackBerry desteğini çok yakın sürede sonlandıracağını açıklamıştı. Bunun üzerine BlackBerry alternatif program aramaya yönelmişti ancak bu şokun BlackBerry üzerinde ki etkisi devam ederken popüler sosyal ağ olan Facebook'un BlackBerry üzerinde ki kararı BlackBerry kullanan kullanıcıları ve BlackBerry'yi üzdü.

Facebook çok yakın bir sürede BlackBerry OS üzerinde ki desteği sonlandıracağını açıkladı. BlackBerry yöneticileri Facebook'u bu kararından vazgeçtirmek için oldukça çok dil dökselerde Facebook bu kararından geri adım atmadı.

BlackBerry'nin bu saatten sonra elinde ki uygulamaları tutmaya yönelik adımlar atacağı ve Android'e geçişi hızlandıracağı konuşuluyor.