Falcon 9 Görevini Başarıyla Tamamladı!

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in Falcon 9 roketi başarılı bir şekilde dünyaya iniş yaptı! İşte tüm detaylar.



Tesla model elektrikli arabalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan ABD'li girişimci Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX firmasının byük projelerinde olan Falcon 9 roketinin görevi bilindiği gibi Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen malzemeleri başarıyla verdikten sonra dünya üzerinde okyanusa kurulan özel platforma başarılı bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Yani görevini başarıyla tamamladı.

SpaceX'ın yeniden kullanılabilen roket projesinin deneme süresinde ki temsilcisi olan Falcon 9 roketi bilindiği gibi daha kötü badireler yaşamıştı.

Barack Obama'da konu ile ilgili olarak attığı bir tweette; Falcon 9 roketinin başarısını kutladı. Obama tweetinde "Sizin gibi yenilikçiler ve NASA sayesinde Amerika uzay araştırması konusundaki liderliğini devam ettirecektir," dedi.

SpaceX'in geliştrdiği Falcon 9 roketi geçmişte de bilindiği gibi pek çok kez Uluslararası Uzay İstasyonu'na yeniden malzeme götürme görevini üstlenmişti. Daha önce 4 kez denediği roketi okyanusa indirme girişimi başarısız olurken, aralık ayında karadaki bir üsse başarılı bir şekilde iniş gerçekleştirmiş ve görevini tamamlamıştı.

Toplam olarak 10 veya 20 kullanımlık olduğu belirtilen bir Falcon 9 roketinin maliyetinin 60 milyon doları bulunuyor. Bu rakama imal edilen Falcon 9 roketi tek seferlik değil 10 - 20 sefer kullanılabiliyor. ve 200-300 bin dolarlık yakıt mastafı oluyor. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi olan NASA, uzay mekiklerinin 2011'de emekliye ayrılmasının ardından Uluslararası Uzay İstasyonu kendilerine malzeme ve yakıt için Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX firması ile anlaşmıştı.