Google Lens artık Video ve Sesle Arama yapmanıza olanak tanıyor

Google Lens artık Video ve Sesle Arama yapmanıza olanak tanıyor. Peki ama nasıl? İşte haberin detayları!



Google, bu yılın Mayıs ayında Google Lens için sesli ve görüntülü arama yeteneklerini duyurdu. Şirket şimdi Google Lens'te uzun süre basıp doğrudan sesinizle sorabileceğiniz özellikleri uygulamaya geçirdi. Aramayı çok daha kolay ve kıtasal hale getiren bu özelliğin detaylarına bir bakalım.

Google Lens'teki Video Arama Özelliği, Özel Bir Gemini Modelini Kullanıyor

Google şu anda Android ve iOS'ta Search Labs'da bu özelliği kullanıma sunuyor. Ancak, şimdilik Lens'teki sesli arama özelliği yalnızca İngilizce sorgular için kullanılabilir.

Videonun içeriğine ve sorunuza göre bir AI Genel Bakış ve arama sonuçları sunuluyor. I/O etkinliğinde yayınlanan önizleme videosunda Google, akvaryumda gördüğü balıklarla ilgili meraklı birinin telefonunu sergiye tutabileceğini, Google Lens uygulamasını açabileceğini ve ardından deklanşöre uzun süre basabileceğini gösterdi.

Lens kayda başladığında, kullanıcılar gördüklerine dayalı sorular sorabilir. Örneği, bu uygulamada, "Neden birlikte yüzüyorlar?" sorusuna yanıt olarak Lens, Google Gemini'yi kullanarak yanıt verdi.

Videoyla arama yapma yeteneği, telefonunuza nesnelerin nasıl hareket ettiğini göstermenize ve bununla ilgili sorular sormanıza olanak tanıyor; bu da Google Lens'i belirli senaryolar için çok daha kullanışlı hale getiriyor.

Özelliğin nasıl çalıştığını merak edenler için, Google'ın mühendislik başkan yardımcısı Rajan Patel, Google'ın videoyu "bir dizi görüntü karesi olarak yakaladığını ve ardından Lens'in halihazırda kullandığı aynı bilgisayar görüş tekniklerini uyguladığını" açıkladı. Ancak Google ayrıca yanıtların şirketin birden fazla kareyi sırayla anlamak için tasarladığı özel bir Gemini modelinden geldiğini de açıkladı. Kareleri işledikten sonra model, yanıtı oluşturmak için konuyla ilgili web'den gelen bilgileri kullanıyor.

Özetle, bu işlev, Google Lens'e değerli bir katkı sağlamış oldu.