Intel'e Güçlü Bir Rakip Geliyor!

Amerikan teknoloji devi Intel şu an piyasada en iyi işlemcileri üretiyor. Bu alanda en büyük rakibi olan AMD'de uzun zamandır Intel'i zorlayamıyor. Ancak bu değişebilir!



İşlemci devi Intel'in en büyük rakibi olan AMD yeni işlemcisi ile Intel'e bıraktığı liderlik koltuğunu geri almak istiyor. İşte AMD'nin yeni işlemcisinin detayları.

AMD sunuculara özel yeni üst düzey işlemcisini duyurdu. AMD'nin bu işlemci için Çin merkezli bir grupla yatırım anlaşmasına vardı. AMD'nin bu amaçla yeni x86 mimarisine sahip işlemcisini "Tianjin Haşguang Advanced Technology Investment Co Ltd" adına üretecek. Diğer bir söylemle AMD kendi işlemcilerini başka bir şirketin üzerine lisanslandırarak Intel'in karşısına kendi adıyla değil de yeni bir isimle çıkacak.

AMD'nin planı ise Çin'de giderek büyüyen sunucu pazarı için Intel'in karşısına güçlü bir rakip olarak çıkmak. AMD'nin sunucular için üreteceği yeni işlemciler AMD'nin yeni nesil işlemci teknolojisi olan Zen mimarisine sahip olacak. AMD'nin hızla yükselen bu yeni işlemci mimarisi tam olarak performans canavarı. AMD'nin bu lisasnlama ile birlikte tam olarak 293 milyon Dolarlık bir gelir elde etmesi planlanıyor.