iOS 9.3 çıktı! iOS 9.3 neler sunuyor?

Apple'ın dün düzenlemiş olduğu etkinlikte iOS'un 9.3 sürümü de resmen tanıtıldı. İşte Apple'ın yeni iOS 9 sürümü iOS 9.3 ile birlikte gelen yenilikler.



Apple'un dün düzenlemiş olduğu etkinliğe elbette ki yeni ürünleri damga vurdu. Ancak Apple dün düzenlemiş etkinlikte uzun süredir BETA olarak sunduğunu 9.3 güncellemesini de çıkardı. Peki yeni iOS sürümü ile iPhone ve iPad'lere hangi özellikler geldi ? İşte tüm detaylar.

iOS 9.3’ün daha beta aşamasındayken beğenilen en büyük yeniliği uzun zamandır konuşulan Night Shift özelliğini beraberinde getirmesi. Night Shift ile telefonun bulunduğu yere ve zamana göre renk sıcaklığı değişiyor. Bu özellik kullanıcıların gece vakitlerinde kullandıkları telefon ya da tabletlerde göz sağlıklarının bozulmamasını ve uykularının açılmamasını sağlıyor. Bu arada bu özellik iPhone 5S ve sonrası akıllı telefonlara geldi.

iOS 9.3 güncellemesi ile birlikte Night Shift özelliği dışında Apple, Notlar uygulamasının da güvenliğini geliştirdi ve iOS’a da çoklu kullanıcı desteği 9.3 ile beraber geldi. Notlar uygulaması artık şifre ile korunacak ve Touch ID kullanılarak açılabilecek. Yine bu özellik iPhone'un eski sürümlerine gelmedi.

Bu sürümlerle birlikte iOS cihazlarına tam anlamıyla olsa da çoklu kullanıcı desteği geldi. Apple Health ve CarPlay’de iOS 9.3 ile güncellenenler arasında yer alıyor. Artık Health firmanın akıllı saati Apple Watch ile artık tamamen uyumlu hale geldi. CarPlay’e ise müzik için şarkı önerileri gibi küçük yenilikler geldi. Diğer yenilikler ise 3D Touch ile ilgili. Hava Durumu, Ayarlar, Pusula, Health, Borsa ve App Store’a bazı yeni 3D Touch özellikleri eklendi. Son olarak iOS 9.3 güncellemesi ile birlikte Apple Music'te bazı güncellemeler yapıldı.

Bakalım ilerleyen günlerde yeni iOS güncellemeleri ile neler gelecek.