iPhone SE'nin batarya performansı belli oldu!

Apple'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni iPhone modeli iPhone SE'nin batarya performansı belli oldu. Peki Apple'ın yeni iPhone modelinin bataryası nasıl ?



Apple'ın geçtiğimiz günlerde tanıtımını gerçekleştirdiği iPhone SE'nin batarya performansı belli oldu. Peki iPhone SE'nin diğer iPhone'ların bataryaları ile karşılaştırması nasıl ?

Yapılan bir batarya testlerde iPhone SE, iPhone 6S ve Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S7'nin bataryaları karşılaştırılmış. Modellerden iPhone SE 4", iPhone 6S 4.7" ve Galaxy S7 5.1" ekran boyutuna sahip. Ancak iPhone SE bu modeller arasında en düşük batarya kapasitesine sahip model. Ancak iPhone SE bu modeller arasında bataryası en uzun süre dayanan model oldu.

Yapılan karşılaştırmalarda 3 cihaz üzerinde aynı testler yapılmış. Bu testlerde ilk pes eden Galaxy S7 olmuş. Teste 7 saat dayanan Galaxy S7'yi 8 saat ile iPhone 6S takip ediyor. iPhone SE ise tam 10 saatlik bir pil ömrü sunmuş.

Apple'ın şimdiye dek en çok eleştirilen konusu bataryasının çok daha kısa sürede bitmesiydi. Görünen o ki Apple'ın bu durumu artık ortadan kalkıyor.