Microsoft'a bir darbede HERE Maps'den!

Nokia'nın popüler servislerinden olan HERE Maps bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Alman otomobil üreticilerine satılmıştı.



Bir dönemin efsane telefon üreticilerinden olan Nokia'nın telefon bölümü yazılım devi Microsoft tarafından satın alınmıştı. Bunun ardından Nokia popüler servislerini satışa çıkartmıştı.

Nokia'nın satışa çıkarttığı önemli harita servislerinden olan HERE Maps'i de Microsoft pek çok kez satın alma girişiminde bulundu ancak Nokia ile bir türlü anlaşamadılar. Bunun ardından Nokia sevilen navigasyon uygulaması olan HERE Maps'i yeniden satışa çıkarttı.

Nokia'nın bu girişimi ile birlikte HERE Maps’i Audi, BMW ve Mercedes gibi dev firmaların için olduğu Alman otomobil üreticileri aldı. Microsoft'un bu uygulamayı elinden kaçırması bir yana HERE Maps'in yeni sahiplerinin Windows 10 ve Windows 10 Mobile ile ilgili verdikleri karar Microsoft'un canını daha çok sıkacak gibi.

HERE Maps, 29 Mart’ta Windows’un uygulama mağazasından kaldırılacak ve bundan sonra güncellenmeyecek. Araba üreticileri, Windows Phone yerine Android ve iOS uygulamalarına ağırlık vereceklerini açıkladı. Uygulamayı kullanıcılar sadece 30 Haziran'a kadar kullanabilecekler. Daha önce de pek çok uygulama üreticileri uygulamarını Windows tarafından çekmişti. Microsoft'un bu durumlar karşında ne yapacağı ise merak konusu.