Netflix Erken Havlu Attı: Oyun Stüdyosunu Kapattı

Netflix, 2022'nin sonlarında kurulan "Blue" adlı oyun stüdyosunu kapatıyor.



Netflix Blue ekibi, çok oyunculu bilimkurgu nişancı oyunu Overwatch üzerinde çalışmış ve Blizzard'dan ayrılıp Netflix'e geçmiş olan eski Blizzard yöneticisi Chacko Sonny yönetiminde "AAA" oyunları geliştirmeye odaklanmıştı. AAA oyunlar genellikle oyun başına 80 milyon doların üzerinde olabilen yüksek bütçeli oyunlar olarak kabul ediliyor.

Netflix Blue Oyun Stüdyosunu Kapatıyor

Sonny, eski Halo yaratıcı lideri Joseph Staten ve eski Sony sanat yönetmeni Rafael Grassetti artık Netflix için çalışmıyor ve Team Blue stüdyosu kapatıldı, şirket bunu doğruladı. O zamanki Blue personeli tarafından paylaşılan LinkedIn gönderilerine göre, Blue sadece dört ay önce mühendis işe almayı düşünüyordu.

Yüksek bütçeler, zarif grafiklere sahip üst düzey oyunlara yol açabilir. Ancak yeni stüdyolar için büyük bir risk de olabilir. AAA oyunların yapımı beş ila yedi yıl sürebilir. Bu tür projeler, hızlı kar getirmeyecek uzun vadeli yatırımlardır ve büyük kayıplara yol açabilir.

Ancak Netflix eskisi gibi harcama yapmıyor. Geçtiğimiz yıl fonlama projelerini önemli ölçüde geri çekti ve 2023'te bir önceki yıla göre yeni içeriklere %32 daha az harcama yaptı.

Yayın devi, oyun hamlesine 2021'de başladı. Netflix abonelerine Love Island ve Grand Theft Auto'nun eski mobil sürümleri gibi mobil oyunlara ücretsiz erişim sağladı. Ayrıca yeni oyunlar yaratmak için Night School Studio, Boss Fight ve Next Games'i satın aldı.

Geçtiğimiz yılın sonlarından gelen veriler, tüm Netflix abonelerinin %1'inden azının oyunlarını günlük olarak oynadığını gösteriyor.