Önceden Yüklenmiş Windows Uygulamaları Mağazaya Geldi!

Microsoft Windows 10'un mağazasına Windows ile birlikte önceden yüklü halde gelen bazı uygulamaları koydu! İşte mağazada ki o uygulamalar ve Microsoft'un planı!



Microsoft bilindiği gibi Windows 10 ile iyi bir çıkış yakaladı. Windows 8 ile başladığı masaüstü uygulama mağazası anlayışını Windows 10'da daha çok geliştiren Microsoft Windows 10'un resmi mağazasına sistemin vazgeçilmez ve önceden yüklü gelen uygulamarı getirdi.

Microsoft'un Win32 uygulamalarından olan WordPad, XPS Viewer, Windows Fax and Scan ve Microsoft Chracter Map uygulamarı resmi Windows 10 Mağazasında yerlerini aldı.

Microsoft'un hemen hemen her işletim sisteminde önceden yüklü halde gelen bu uygulamaları mağazada görebilmek için Windows 10 Anniversary güncellemesine ihtiyacımız var. Ancak bu güncellemede kullanıcılara daha gelmediğinden kullanıcılar bu uygulamarı göremiyor.

Microsoft'un bu uygulamaları şimdilik sadece x86 tabanlı bilgisayarlar da çalışıyor. Bilindiği gibi Windows 10 işletim sisteminde önceden yüklemeli uygulamalar kaldırılabiliyor. Microsoft'un şimdilik bu uygulamaları mağazaya getirdi ancak ilerleyen süreçte önceden yüklenen programların tamamını getirmesi bekleniyor. Microsoft'un amacı ise programları yanlışla kaldıran kullanıcıların programları yeniden bilgisayarlarına zahmetsizce yükleyebilmeleri.