One UI 7, 'O' Apple Intelligence Özelliğini İçerecek

OneUI 7'nin bir adet faydalı Apple Intelligence özelliğini içereceği bildirildi. Peki, nedir bu özellik? İşte, merak edilenler!



Son zamanlardaki tüm üst düzey telefon lansman etkinlikleri AI (yapay zeka) etrafında dönüyor ve bu trend bir süre daha devam edecek. Samsung'un OneUI 6.1'i halihazırda birkaç faydalı AI özelliği içeriyor. Bugün ortaya çıkan sızıntılar, şirketin OneUI 7'deki Galeri uygulamasında Apple'ın AI aramasına benzer bir özelliği dahil edeceğini öne sürüyor.

OneUI 7'deki Galeri Uygulaması Bir Yapay Zeka Arama Özelliği sunabilir

Apple Intelligence, kullanıcıların bu özellik sayesinde fotoğraf galerilerinde çok daha akıllıca arama yapmalarına olanak tanıyacak. Aradığınızı bulmak için binlerce ekran görüntüsü arasında gezinmek yerine, artık sadece aradığınız şeyi bulabilirsiniz. Bu yalnızca zamandan tasarruf sağlamakla kalmaz, aynı zamanda genel kullanıcı deneyimini de çok daha iyi hale getirir.

Sızıntıya göre, OneUI 7'deki Galeri uygulaması da başka optimizasyonlar alacak.

Samsung'un Galaxy AI'da şu anda kullanılabilen özellikler arasında Circle to Search, bazı not alma ve özetleme özellikleri, Whatsapp gibi üçüncü taraf uygulamalarla da çalışan çeviri ve transkripsiyon özellikleri ve çok daha fazlası yer alıyor.

Ancak bu AI özelliklerinin birçoğunun Google'ın Gemini'si tarafından desteklendiği ve aslında Galaxy cihazlarına özel olmadığı bildiriliyor. Örneğin, Circle to Search özelliği ve üretken fotoğraf düzenleme özellikleri Pixel cihazlarında da mevcut. Huawei gibi diğer birçok marka da üretken AI tabanlı fotoğraf düzenleme özelliklerinin kendi versiyonlarını sunuyor. Aslında, yakın zamanda piyasaya sürülen Xiaomi 14T ve 14T Pro da Circle to Search özelliğini sunuyor.

OneUI 7'nin piyasaya sürülmesiyle ilgili olarak henüz doğrulanmış bir tarih yok. Samsung, S serisi amiral gemilerini genellikle büyük bir güncellemeyle piyasaya sürüyor. Bu nedenle Galaxy S25 Ultra'nın OneUI 7'yi 2025'in başlarında, muhtemelen Ocak ayında piyasaya süren ilk cihaz olmasını bekleyebiliriz.

AI özelliklerinin dışında, serinin en üst modeli büyük bir tasarım sunacak.