OpenAI ve Broadcom 7 Trilyon Dolarlık Yapay Zeka Çipi Üretimi İçin Görüşüyor

OpenAI ve Broadcom yapay zeka çipi geliştirmek üzere yeni bir ortaklık kurma yolunda.



Üretken yapay zeka uygulama devi OpenAI, yeni yapay zeka çipi geliştirme planlarını tartışmak üzere Broadcom da dahil olmak üzere birçok çip tasarımcısıyla görüşmelerde bulundu.

OpenAI AI Çipi Üretimi için Düğmeye Bastı

OpenAI'nin şu anda kendi AI çipini üretme olasılığını araştırdığı bildiriliyor. Bu hamle, yalnızca yazılım ve donanımın verimli bir şekilde entegrasyonuna olanak sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda mevcut yapay zeka çipi eksikliğinin de hafifletilmesine yardımcı olacak. Dahası, OpenAI'nin eski Google çalışanlarını aktif olarak işe aldığı ve onların kendi AI çipini oluşturmak için Tensor işlemcilerini geliştirmedeki deneyim ve uzmanlıklarından yararlanmayı umduğu söyleniyor.

Son haberler, OpenAI'nin NVIDIA'nınkine rakip olabilecek yapay zeka sunucu çipi geliştirme olasılığının çok az olduğunu ve herhangi bir önemli sonuca ulaşmanın yıllar süren araştırma ve geliştirme gerektireceğini vurguladı.

Ancak OpenAI, Google'ın eski yeteneklerini aktif olarak işe alarak ve onların Tensor işlemcilerini geliştirme konusundaki uzmanlık ve deneyimlerinden yararlanarak geliştirme süresini kısaltabilir.

Daha önce sektör, OpenAI CEO'su Sam Altman'ın, küresel yarı iletken endüstrisi ekosistemini yenilemek ve genel yapay zeka endüstrisinin gelişimini desteklemek için 7 trilyon dolar toplamayı hedefleyen iddialı bir yapay zeka çip geliştirme planı formüle ettiğine dikkat çekmişti.

Sam Altman ayrıca, bu 7 trilyon ABD dolarının yapay zekaya önemli bir yatırım getireceğini, yapay zeka çipinin üretilmesini ve yapay zeka ile ilgili altyapıların inşasını mümkün kılacağını ve bunun sonuçta dünyaya geniş hizmetlere ve herkes için önemli bir değere dönüşeceğini belirtti.