Oppo Find X8 Serisinin İşlemcisi Belli Oldu: İşte Çıkış Tarihi

Merakla beklenen ve bugüne dek hakkında çok şey duyduğumuz OPPO Find X8 serisinin çıkış tarihi ve işlemcisi belli oldu. İşte, bilinen özellikler!



Oppo, Find X8 serisi amiral gemisi akıllı telefonlarının 24 Ekim'de Çin'de piyasaya sürüleceğini resmen duyurdu. Marka ayrıca serinin TSMC'nin ikinci nesil 3nm işlem teknolojisini kullanan yepyeni Dimensity 9400 işlemci tarafından destekleneceğini doğruladı.

Oppo Find X8 Detayları Şekilleniyor

Find X8 serisinde Oppo Find X8, Find X8 Pro ve Find X8 Pro Uydu İletişim Sürümü gibi birden fazla model yer alacak. Seride ayrıca Snapdragon 8 Elite işkemciye sahip olması beklenen Find X8 Ultra da yer alıyor. Ultra modelinin Ocak 2025'te piyasaya sürülmesi muhtemel.

Find X8 serisinin arkada yuvarlak bir kamera modülüne sahip olması bekleniyor. Pro modelinin çift periskop telefoto kameralarla donatılmış dörtlü kamera kurulumuna sahip olması beklenirken, standart modelde tek periskop lense sahip üçlü kamera kurulumu bulunacak. Serinin ayrıca iPhone 16 serisine benzer bir Kamera Kontrol düğmesine sahip olması bekleniyor.

Oppo Find X8 serisinin ön tarafında mikro-dörtlü kavisli OLED ekran olacak. Tüm serinin 50W manyetik kablosuz şarjı desteklediği ve ColorOS 15 tabanlı Android 15'te çalıştığı doğrulandı.

Dimensity 9400 işlemci, 3,62 GHz hızında çalışan yüksek performanslı Cortex-X925 çekirdeği, üç Cortex-X4 çekirdeği ve dört Cortex-A720 çekirdeği dahil olmak üzere ikinci nesil tamamen büyük çekirdekli bir CPU mimarisine sahip. Bu yapılandırma, önceki nesle kıyasla tek çekirdek performansını %35 ve çok çekirdek performansını %28 artırıyor.

Ek olarak, işlemci iki kat önbellek kapasitesine sahip PC düzeyinde bir Armv9 mimarisini benimsiyor ve hem hızı hem de verimliliği artıran 10,7 Gbps LPDDR5X belleği destekleyen ilk işlemci oluyor. Bu iyileştirmeler, benzer performans koşulları altında güç tüketiminde %40'lık bir azalma ile yüksek performansın yanı sıra uzun pil ömrü sağlıyor.

Dimensity 9400 ile donatılmış Find X8 Pro Satellite Edition, yakın zamanda AnTuTu kıyaslamalarında 2.880.0558 puanla görüldü.

Find X8 serisinin dünya çapında piyasaya sürülmesi artık an meselesi zira Find X8 ve X8 Pro modelleri Hindistan, Endonezya ve Tayland gibi ülkelerde de sertifika aldı.