OxygenOS 15, 24 Ekim'de Duyurulacak: İşte Beklentiler

Oppo, 24 Ekim'de duyuracağı Android 15 tabanlo OxygenOS 15'i Oppo ve OnePlus cihazlara sunacak. İşte, yeni güncellemeden beklentiler!



Oppo, sonunda uygun Oppo ve OnePlus cihazlarına (Çin'de) sunulacak olan ColorOS 15'i (Android 15 tabanlı) duyurdu. Şirket, Çin dışındaki OnePlus telefonlar için Android 15 tabanlı OxygenOS 15 arayüzünün geliştirilmesini de tamamladı.

Son haberlerde OnePlus Community, OxygenOS 15'in Snapdragon 8 Elite çipinin piyasaya sürülmesinden sadece birkaç gün sonra, 24 Ekim'de tanıtılacağını doğruladı.

OxygenOS 15, yapay zeka özelliklerinin yanı sıra görsel geliştirmeler de sunacak

Android 15 tabanlı arayüz için 'Hız AI ile buluşuyor' sloganı kendini açıklıyor. Ancak bu bir sürpriz değil, çünkü yeni tanıtılan ColorOS 15, yeni AI özelliklerinin yanı sıra birkaç görsel ve performans odaklı iyileştirme de içeriyor. Ancak OnePlus, OxygenOS'taki en son eklemeler hakkında henüz bir şey açıklamadı.

OxygenOS 15'in Gemini entegrasyonunu sunduğu ve Google'ın Magic Eraser'ına (Sihirli Silgi) benzer yapay zeka destekli bir fotoğraf düzenleme aracı içerdiği belirtiliyor.

OxygenOS 15'in, önceki raporlara göre iOS ve HyperOS'tan ilham alan yenilenmiş bir kontrol merkezi içerdiği bildiriliyor. Ekranın sol köşesinden aşağı kaydırmak bildirim penceresini açabilir ve sağdan kaydırmak Kontrol Merkezi'ni açabilir.

Bu muhtemelen OnePlus'ın en son özel görünümündeki en büyük görsel değişikliklerden biri. Yenilenen düzenin 2×2 ızgarada bir medya oynatıcısı, 1×2 parlaklık kaydırıcısı ve 1×2 ızgarada bir ses kontrolü içereceği tahmin ediliyor.

Yaklaşan amiral gemisi OnePlus 13'ün yeni çipin tanıtımından kısa bir süre sonra, muhtemelen Ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Xiaomi ve iQOO'nun da yeni amiral gemilerini aynı zamanlarda piyasaya süreceğini söylemeye gerek yok.