PS4 ve Xbox One Ortaklığı Çok Yakında!

Oyun konsolunun iki dev ismi olan Sony ve Microsoft'un oyun konsolları PlayStation ve Xbox sonunda ortak bir noktada buluşuyor. Peki bu yeni proje nasıl işleyecek ?



Sony ve Microsoft cephesi bilindiği gibi daha öncelerden konsollarında ortak bir platformu destekleyeceğini belirtmişti ve bu durum oyun dünyasında büyük bir sevinçle karşılanmıştı. İlk olarak Microsoft bu konu hakkında bir açıklama yapmış ve bu açıklama üzerine Sony cephesinden de cevap gecikmemiş ve Japon devi Sony'de bu işe sıcak baktığını duyurmuştu. Sony'nin ortak platform konusunda tecrübeli olduğunu görüyoruz. Çünkü 2002'de Final Fantasy 11 oyunu hem PS2 hem de PC platformu üzerinde tek oynanabiliyordu.

Günümüze baktığımızda Microsoft ortak platform konusunda daha hevesli görünüyor. Zira Microsoft Xbox'ın Avrupa sorumlusu olan Agostino Simonetta yaptığı açıklamada; hali hazırda bulunan oyunlarını çoklu platform desteğine yükseltmek isteyenler, ya da yakında çıkacak oyunlarında çoklu platform özelliği sunmak isteyenler için Microsoft'un tam anlamıyla hazır olduğunu ifade etti.

Bu arada Sony cephesinde ise işler çok daha ağır ilerliyor. Sony tarafından yapılan açıklama da ise; çoklu platform isteyen geliştiricilere severek yardımcı oluruz diye ifade etti. Yani Sony'nin açıklaması ve bu durum karşında ki hareketleri Sony'nin biraz daha isteksiz olduğunu gösteriyor.

Bu arada Rocket League'in bu bağlamda ilk deneyimi sunacak oyun olacak, Xbox One, PC, PS4 oyuncuları ortak platformda buluşabilecek.