Samsung Galaxy Note 6 Lite Gelebilir!

Samsung'un önümüzde ki aylarda tanıyacağı Note serisini yeni amiral gemisi Galaxy Note 6 bu sefer bomba bir iddia ile geldi. Galaxy Note 6 "Lite" sürümü ile gelebilir!



Samsung'un merakla beklenen Note serisinin yeni amiral gemisi Galaxy Note 6'yı Temmuz ya da Ağustos ayının sonlarına doğru tanıtması bekleniyor. Galaxy Note 6 hakkında ortaya atılan son iddialar ise Samsung'un Galaxy Note 6 modelinin yanında daha düşük özelliklere sahip olan Galaxy Note 6 Lite sürümünü de satışa sunabileceği. Bilindiği giib Lite sürümlerde akıllı telefon üreticileri malzeme ve tasarımdan kısmasa bile özelliklerden donanımdan bir hayli kırpılıyor. Samsung Note serisinde daha önceden de bilinidği gibi Note 3 Neo adında bir akıllı telefon çıkartmıştı. Samsung yeni modelinde Neo takısıını atıp Lite takısını kullanacak.

Galaxy Note 6 Lite'ın teknik detaylarına bakacak olursak; 5.8 inç'lik devasa büyüklükte ekranın korunacağı ancak Note 6'da olması beklenen 2K ekranın yerini Full HD ekrana bırakacağı konuşuluyor. İşlemci konusunda da bizleri üzmeyecek olan Note 6 Lite tıpkı Note 6'da kullanılması beklenen Snapdragon 820 işlemcisini kullanacak. Ancak Note 6'da kullanılacak olan 6 GB RAM Note 6 Lite'da yerini 4 GB RAM'e bırakacak. İddialar her ne kadar bu yönde olsa da Samsung'un sadece RAM ve ekran değişikliğinmme gideceğini düşünümek hayalci olur. Dolayısıyla Samsung işlemcide de kırpma işine devam edecektir ya da Note 6'da daha hızlı bir işlemci kullanacaktır.

Sonuç olarak Samsung'un ne yapacağı belli olmadığından bizlerin karşısına Note 6 Lite ile çıkıp öıkmayacağı bile belli değil. Tüm bu iddiaların kesinlik kazanacağı valit ise Samsung'un yeni Note serisi amiral gemisini olacak olan Note 6'yı tanıtacağı tarih olacaktır.