Samsung İlk Chromebook Plus Cihazını Haftaya Tanıtacak

Samsung, önümüzdeki hafta ilk "Chromebook Plus" cihazını piyasaya sürecek. İşte, mobil cihazdan beklenen özellikler!



Samsung bir süredir premium bir Chromebook piyasaya sürmedi. Son notebook modeli Chromebook 2 ise 2021 yılında çıktı. İddiaya göre, Samsung yaklaşık dört yıl sonra nihayet yeni bir Chromebook tanıtabilir.

Samsung İlk Chromebook Plus Cihazını Tanıtmaya Hazırlanıyor

Haber kaynağı, şirketin önümüzdeki hafta yeni bir Samsung Galaxy Chromebook Plus'ı piyasaya sürmeye hazırlandığı bildirdi. Bu, şirketin yıllar içindeki ilk Galaxy markalı Chromebook'u olmakla kalmayacak, aynı zamanda ilk "Plus" Chromebook modeli olacak.

Bilmeyenler için, Google geçen yıl Chromebook'lar için bir "Plus" markası tanıttı. ChromeOS cihazları arasında bu etiketi kazanmak için üreticilerin üst düzey işlemciler, yüksek çözünürlüklü web kameraları ve minimum sistem gereksinimleri gibi belirli kriterleri karşılaması gerekiyor. Üstelik şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Samsung'un ilk Plus Chromebook'u bu standartları karşılayacak.

Google, 24 Eylül'de New York'ta Chromebook'a özel bir etkinlik düzenliyor. Söylentilere göre, bu etkinlikte yeni Samsung Chromebook Plus'ın lansmanı gerçekleşebilir.

Samsung'un "Xol" kod adlı Chromebook'uyla ilgili söylentiler bir süredir dolaşıyor. Bu cihazın özellikleri hakkında nispeten az bilgimiz var, ancak üst düzey özelliklere ve özel bir "yardımcı anahtar"a sahip geleneksel bir kapaklı dizüstü bilgisayar olacak.

Google'ın sanal asistanı Gemini'ye yapılan yoğun vurgu göz önüne alındığında, bu anahtarın Gemini ile entegre olacağına bahse girebilirsiniz.

Galaxy Chromebook Plus'ın özellikleri ve tasarımı gizlilik içinde kalmaya devam ediyor. Ancak söylentiler doğruysa ve lansman önümüzdeki hafta gerçekleşirse, resmi ayrıntıları beklemek uzun sürmeyecek. Yeni bilgiler ortaya çıkar çıkmaz sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.