Silahlar Facebook'tan Temizlenecek!

Dünya'da artan terör olayları birçok devi harekete geçirmişti. Facebook'ta kurulan gruplardan yapılan silah satışlarını ortadan kaldıracak.İşte yeni "silah" kararı!



Bilindiği gibi dünyada terör olayları ve bireysel silahlanma giderek artıyor. İnterneti bu amaçla kullanan kullanıcılar için Facebook yeni bir karar aldı. Popüler sosyal medya sitesi olan Facebook artık kendi içinde yapılan silah satışlarını engelleyecek. Peki Facebook bunu nasıl yapacak ?

Facebook Grupları, Orta Doğu ülkelerinde yaygın bir biçimde silah satışı amacıyla kullanıldığı ortada. Daha önceden de belirtilen Facebook'un kullanıcı sözleşmesinin dışına çıkan bu durum Libya, Suriye, Irak ve diğer ülkelerdeki kişilerin teröristler ve militanların kullandığı silahların satışı ya da değiş tokuşuna engel olamıyor.

Armament Research Services'in yaptığı son araştırmanın sonuçlarına göre, Libya halkı cephanelerini Facebook Grupları üzerinden alıyor ya da takas ediyor. Yapılan bu araştırma kullanıcıların ürünlerin paralarını nasıl ödediğini de ortaya koydu. Facebook'un, anlık mesajlaşma servisi olan Facebook Messenger üzerinden para göndermek gibi düzenli bir şekilde eklediği özellikler silah satıcıların kolayca ödemelerini almalarını sağlıyor.

Facebook, bu yıl yenilediği kullanıcı sözleşmeleri ile silah satışlarının veya pazarlığının Facebook üzerinden yapılmasını yasaklamıştı. Ancak insanlar bu yasağı da bir şekilde esnetmeyi başardı. Facebook Gruplarında kullanıcılar kurşun geçirmez plakalar, kızıl ötesi kameralar, üniformalar gibi diğer askeri ekipmanları site üzerinden satıyor Facebook'un son sözleşmesinde bu gibi ürünler yasak olarak görünmüyor. Facebook çok yakın zamanda bu gibi ürünleri de yasağa dahil edeceğini açıkladı.