Siri'nin Eski Sahipleri Yeni Kişisel Asistan Geliştirdi!

Apple'ın cihazlarında kullandığı ve kullanıcıların çok sevdiği ve pek çok işlemlerini yapabildikleri sesli asistan Siri'nin eski sahipleri yeni asistan geliştirdi!



Apple'ın ilk olarak iPhone 4S ile birlikte hayatımıza soktuğu sesli asistan Siri bilindiği gibi ilk olarak başka şirkettin geliştirdiği üründü. Apple o şirketi satın alında Siri'de Apple'a geçti. Apple'ın Siri'yi yapan şirketi satın almasıyla birlikte o şirketin iki kurucusu şirketten ayrılmıştı. O iki kişi şimdi Siri'ye rakip sesli asistan geliştirdi.

Pazar günü tanıtılması beklenen yeni sesli asistanın adı "Viv" olacak. Genel itibari ile Siri gibi görünen Viv aslında bazı yönleriyle Siri'den ayrılıyor. Viv, Siri'de olmayan karmaşık istekleri de anlayıp size cevap verebiliyor. Daha ötesi sizinle tam anlamıyla konuşabiliyor. Siri'ye bir kitap ya da yer sorduğunuzda Siri sonuçları internette arayıp size sunuyor. Viv'in işleyisi biraz daha farklı. Viv'in gücünü aldığı yer ise Viv Labs Al. Viv Labs Al'de şimdilik 50 tane firma bulunuyor. Bu firmalardan bazıları GrubHub, Uberi Zocdoc ve SeatGuru gibi büyük firmalar.

Siri ilk çıktığında bir alternatifi yoktu. Dolayısıyla Siri ilkleri başardı. Ama şimdi her firma kendi kişisel asistanını geliştiriyor. Görünüşe göre Viv, Siri'nin biraz önünde olabilir ancak işi o kadar kolay değil. Bakalım Viv'in geliştiricileri öne geçmek için Viv'e ne gibi özel yetenekler kazandıracak.