Snapdragon 8 Gen 4 Geekbench Testine Girdi! Performansı A17 Pro'yu Geçti

Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisi Geekbench testine girdi. Performansıyla Apple’ın A17 Pro’sunu geride bıraktı.



Qualcomm, yeni nesil Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisinin Ekim ayında piyasaya sürüleceğini doğruladı. Daha önce performansını yalnızca çeşitli sızıntılar aracılığıyla duymuş olsak da, artık işler değişiyor.

Snapdragon 8 Gen 4 Performans Testinde

Snapdragon 8 Gen 4 sonunda Geekbench platformuna giriş yaptı. Buradan alınan sonuçlar; işlemcinin güçlü tek çekirdekli ve çok çekirdekli performans sunacağını gösteriyor.

Snapdragon 8 Gen 4 tek çekirdekli testte 2884 puan aldı ve bu onu ortalama 2915 puan alan Apple'ın A17 Pro'suna yakın bir yere koydu.

Ancak, gerçekten öne çıkan şey çok çekirdekli performans oldu.

S8G4 çipi, çok çekirdekli testte 8840 puan aldı; bu da A17 Pro'nun yaklaşık 7.300 puanlık ortalama puanının çok üzerinde idi.

Bildiğimiz gibi Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4 için yeni bir mimari benimsiyor. Standart Arm çekirdekleri yerine, çip Qualcomm'un PC'ler için Snapdragon X serisinde kullandığına benzer özel bir Oryon CPU tasarımı kullanacak.

Çekirdek tasarımındaki bu değişimin önemli bir performans artışı sağlaması bekleniyor ve erken Geekbench sonuçları bu iyileştirmenin işaretlerini gösteriyor.

Veriler ayrıca Snapdragon 8 Gen 4'ün çekirdek mimarisi hakkında ayrıntıları da ortaya koyuyor. İşlemci, altı temel çekirdek ve iki yüksek performanslı çekirdekten oluşan sekiz çekirdekli bir yapıya sahip. Temel çekirdekler 2,78 GHz'de çalışırken, performans çekirdekleri etkileyici bir 4,09 GHz'de çalışıyor.

Snapdragon 8 Gen 4, 2025'te en iyi Android işlemci olmaya hazırlanırken, fiyatı da tuzlu olacak. Snapdragon 8 Gen 4, mevcut amiral gemisi olan 8 Gen 3'e kıyasla %25-30 daha pahalı olacak. Bu artan çip maliyeti, 2025 yılında amiral gemisi akıllı telefonlar için kaçınılmaz olarak daha yüksek fiyatlara yol açacak.