Snapdragon 8s Gen 4 Çıkış Tarihi Belli Oldu

Uzun süredir heyecanla beklenen Snapdragon 8s Gen 4 mobil işlemcinin çıkış tarihi belli oldu. İşte, tanıtım tarihi ve bilinen özellikleri!



Qualcomm henüz 2024 amiral gemisi yonga seti Snapdragon 8 Gen 4'ü piyasaya sürmemiş olsa da, onun küçültülmüş versiyonu gündeme girdi bile. Yonga setinin 2025'in 1. çeyreğinde piyasaya sürülebileceği öğrenildi.

Snapdragon 8s Gen 4 Çıkış Tarihi ve Beklenen Özellikler

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3'ü bu yılın Mart ayında Snapdragon 8 Gen 3'ün biraz yavaşlatılmış bir versiyonu olarak piyasaya sürdü. Yeni yonga seti hakkında pek fazla bilgi paylaşılmamış olsa da Qualcomm muhtemelen geçen yılkine benzer bir strateji izleyecek; burada 's' markalı yonga biraz daha küçük bir ayak izine ve azaltılmış önbellek belleklerine sahip. Ancak, amiral gemisi yonga setindeki aynı CPU ve GPU çekirdeklerini koruyor.

Snapdragon 8s Gen 4'ün varlığı, söylentilere göre en üst düzey amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen 3'ten daha pahalı olacağı için mantıklı olabilir.

Şirketin 's' markalı yonga setini kullanan daha uygun maliyetli performans odaklı cihazlar görmemiz mümkün. Örneğin, Redmi Turbo 3, Snapdragon 8s Gen 3 işlemcisini kullandı.

Snapdragon 8 Gen 4 bu yılın son çeyreğinde piyasaya sürülecek olsa da, bu yonga setiyle çalışan birçok amiral gemisi gelecek yılın 1. çeyreğinde piyasaya sürülecek. Bu cihazlar ise Vivo X200 Ultra, Oppo Find X8 Ultra ve Galaxy S24 Ultra olacak. GeekBench kıyaslama veritabanına göre, Snapdragon 8 Gen 4'ün çekirdek işlemci performansı 4,47 GHz'e ulaşıyor.