Sony Xperia 5 VI Hiç Gelmeyebilir

Sony Xperia 5 VI modelini hiçbir zaman tanıtmayabilir. Markanın akıllı telefon stratejisini değiştirdiği iddia ediliyor.



Sony, bu yılın başlarında Sony Xperia 1 VI amiral gemisi akıllı telefonunu ve Xperia 10 VI orta sınıf akıllı telefonunu küresel pazarda piyasaya sürdü.

Her yıl olduğu gibi, markanın hayranları da muhtemelen Xperia 5 VI olarak adlandırılan birinci sınıf bir orta sınıf cihaz bekliyordu, ancak Japon medya raporlarına göre marka şimdi Xperia 5 VI akıllı telefonunun lansmanını süresiz olarak erteledi.

Şirketin kararı, tüketicilerin Xperia 1 VI gibi daha büyük ekranlı cihazlara yönelmesinin ardından geldi.

Sony Xperia 5 VI Hiç Gelmeyebilir

Daha önce kılıf üreticileri Sony Xperia 5 VI'nın geliştirilmesine dair ipuçları vermiş olsa da Sony, halihazırda mevcut olan Xperia 5 V'nin ömrünü uzatmayı tercih etti. Bu stratejik hamle, şirketin pazar trendleriyle daha iyi uyum sağlamak için ürün serisini yeniden değerlendirdiğini gösteriyor.

Sony'nin yeni bir Xperia 5 modeli çıkarıp çıkarmayacağı veya akıllı telefon serisini basitleştirmeyi planlayıp planlamadığı belirsiz. Xperia 5 VI'nın gecikmesi, şirketin giderek daha rekabetçi bir pazarda orta sınıf akıllı telefon üreticilerinin karşılaştığı zorluklarla başa çıkmaya çalışıyor olabileceğini gösteriyor.

Bununla birlikte, yakın zamanda Sony'nin IMEI veritabanında bulunan PM-1502-BV, PM-1503-BV ve PM-1504-BV model numaralarıyla ortaya çıkan üç yeni akıllı telefon üzerinde çalıştığını bildirildi. Ne yazık ki, bu cihazlar hakkında henüz teknik ayrıntılar mevcut değil.

Tüm bunların yanı sıra Xperia 1 VII'nin yakın zamanda piyasaya sürülmesini beklemiyoruz, zira Xperia 1 VI Mayıs 2024'te tanıtılmıştı.