Telefon Ekranını Başkaları ile Paylaşmak Zorunda Değilsiniz!

Diyarbakır'da yaşayan telefon bayiliği yapan Celal Göger telefon ekranı görünümünü görünmez kılan çip takılan gözlükle görünebilir hale getirdi...



Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde cep telefonu bayiliği ve tamircisi olan 40 yaşındaki Celal Göger Diyarbakır'ın sadece çatışmalarla değil bilimle anılmasınıda istedim dedi. Celal Göger İstanbul'da toplu taşıma araçlarında yolculuk ederken ceptelefon ile e-maillerini okuduğu sırada yanındaki birilerinin sürekli telefonuna bakmasından rahatsız olan Göger 4 ay süren çalışmaları sonucunda görünmez hale getirdiği ekranındaki menüyü ancak gözlük takıldığında görülebildiğini belirtti. Göger İstanbul Sirkeci'de telefon tamirciliğini yaptığını ve 1999 yılında bismile dönerek kendi işyerini açarak devam etti.

Zaten teknoloji elektronik aletlere meraklı olduğunu ortaokul ve lise diplomalarını açık ögretim okuyarak aldığını söyledi. Toplu taşımalarda mesajları veya e-portalarını başkalarının görmesini haklı olarak istemeyeceklerini düşünerek bu konuda çalışmalara başlayan Göger telefonda işlemci ile RAM arasında yazılım yüklü bir çip koyarak ekranın görünmez hale gelmesini sağladı. Telefon ekranına bakıldığında bembeyaz bir ekran menü bile görünmüyor buna bağlı olarak gözlüğün her iki tarafına cip yerleştirdiğini açıkladı. Gözlüğün numaralı olup olmaması fark etmiyor gözlüğü taktığınızda telefonda yapabileceğiniz herşeyi yapabilirsiniz sadece gizli ekranı olduğu için gözlüğü takmayan kişiler göremezler.

Celal Göger ilerleyen zamanda destek verilirse gözlüğe takacağım on-off düğmesiyle menünün görünüp görünmez olmasını sağlayacak. Yani telefon sadece kullanıcının elinde olacak ve istemediği sürece kimse kullanıcının ekranını göremeyecek dedi.

Peki siz Diyarbakır'lı mücitin icadını nasıl buldunuz?