WhatsApp Giphy Çıkartmalarını Uygulamaya Getirdi

WhatsApp, son güncellemesiyle Android'e Giphy çıkartma kütüphanesini ekledi. İşte, detaylar!



WhatsApp son güncellemesiyle arkadaşlarınıza çıkartmalar gönderip kendinizi bu şekilde ifade etmenize olanak tanıyan yeni Giphy çıkartmalar kütüphanesini ekledi. iOS'un ardından bu özellik şimdi Android'de!

WhatsApp'tan Yeni Çıkartma Kütüphanesi

WhatsApp birçok ülkede varsayılan mesajlaşma uygulamasıdır ve kullanıcıları arkadaşlarına, aile üyelerine ve hatta işletmelere bağlar. Meta'nın platformu ile Telegram gibi diğer alternatifler arasındaki hararetli rekabet göz önüne alındığında, WhatsApp yeni kullanıcıları çekmek ve mevcut kullanıcıları elinde tutmak için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. WhatsApp son güncellemesiyle, Giphy ile iş birliği yaparak, Android'de çıkartma yapımını destekleyerek ve çok daha fazlasıyla çıkartmalarına önemli bir destek sağlıyor.

WhatsApp bugün, Giphy'nin çıkartma kütüphanesini uygulamasına eklediğini duyurdu. Kullanıcılar kullanıma sunulduğunda, gif devi tarafından sunulan ilgili çıkartmaları bulmak için metin veya emoji ile arama yapabilecekler. Şirket ayrıca kullanıcıların seçili olanları en üste taşımasına izin vererek kaydedilen çıkartmaları düzenlemeyi kolaylaştırıyor. Bu, serbest stil yeniden sıralamayı etkinleştirmese de, düzeni ayarlamayı daha yapılabilir hale getiriyor.

Bunun ötesinde, WhatsApp çıkartma üreticisinin kullanılabilirliğini Android'e genişletiyor. Yerleşik araç uzun zamandır yalnızca iOS kullanıcılarına özeldi ve kullanıcıların doğrudan uygulamada çıkartmalar oluşturmasına ve düzenlemesine olanak sağlıyordu.

Aksi takdirde WhatsApp, Meta AI'nın ABD'de Android ve iOS'ta özel çıkartmalar oluşturabileceğini vurguluyor. Şirket ayrıca Android kullanıcılarıyla İspanyolca ve Bahasa Endonezyaca AI çıkartmalarını test ediyor. Bu, uygun kullanıcıların aradıkları çıkartmayı tanımlamasına ve şirketin yapay zekasının ilgili grafikleri üretmesine olanak tanıyor.

Çoğu WhatsApp özelliği gibi Meta da önümüzdeki birkaç hafta içinde bu yeni eklemeleri kullanıma sunacak. Bunları sizde görmüyorsanız, telefonunuzun uygulama pazarında mevcut olan en son sürümü çalıştırdığınızdan emin olun ve şirket bunları hesabınız için etkinleştirene kadar bekleyin.