Windows 10 Mobile Artık Snapdragon 830 Destekleyecek!

Microsoft bir türlü ayak uyduramadığı akıllı telefon pazarında kendi işletim sistemini geliştirmek için çabalıyor. 64 Bit desteğinden sonra Snapdragon desteği de geliyor!



Microsoft'un Windows 10 Mobile sürümü bilindiği gibi kullanıcılar tarafından çok bekelnmişti. Micorosoft uzun süren bu beklemenin ardından yeni sistemi kullanıcılara dağıtmaya başlamıştı. Microsft'un şimdi ki amacı ise sistemi çok daha iyi bir hale getirmek.

Microsoft’un Surface adıyla çıkacak olan yeni akıllı telefonları üst düzey özelliklerle gelecek. Bu durum Microsoft’un Windows 10‘lu cihazlar için minimum donanımı listelediği listede bulunan cihazlarda Snapdragon 830 işlemcisi kendini gösterdi.

Bilindiği gibi günümüzün üst model akıllı telefonları şimdilik Qualcomm'un en yeni ve en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 820 ile çalışıyor. Ancak Qualcomm ilerleyen aylarda Qualcomm yeni işlemcisi Snapdragon 830 işlemcisini tanıtacak. Yeni işlemcinin tanıtımına daha çok varken Microsoft yeni nesil üst düzey işlemci Snapdragon 830 için hazır görünüyor. Snapdragon 830’la gelecek olan Microsoft cihazları ise bilinmiyor.