Windows İçin Quicktime Uygulamasının Sonu Geldi!

Windows kullanıcılarının uzun süredir kullanıdığı Apple'ın video oynatma programı Quicktime'ın fişi çekildi. Peki bundan sonra Quicktime kullanıcılarına ne olacak?



Bilinidği gibi geçtiğiimiz aylarda Windows için Quicktime programı için ciddi uyarılar yapılmıştı. Windows kullanıcılarının eğer ki bilgisayarlarında Quicktime programı yüklüyse hemen kaldırmaları gerektiğii belirtilmişti.

Hatırlanacağı gibi Apple'ın Quicktime programıyle ilgili geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan ABD'nin İç Güvenlik Bakanlığı, Windows kullanıcılarının potansiyel güvenlik açıkları nedeniyle Quicktime'ı bilgisayarlarından bir an önce kaldırmalarında fayda olduğunu açıklamıştı. Bunun ardından pek çok Windows için Quicktime kullanıcısı bilgisayarlasrından programı kaldırmıştı. Tüm bunlar yaşanırken Apple yetkilileri sessizliğini korumuştu. Ancak bugün itibari ile Apple yetkilileri de bu öneriyi destekleyen açıklama yaptı.

Wall Street Journal'in haberine göre, Apple artık Quicktime 7 için bir Windows güncellenmesi ya da desteği sunulmayacak. Apple ayrıca Quicktime'ın yüklü olduğu ancak kullanılmadığı bilgisayarlardan bile kaldırılması gerektiğini duyurdu. Bakalım bundan sonra ne olacak ?