Windows XP'ye Bir Tekme Daha!

Microsoft'un hala yıkılmadım ayaktayım diyen efsane işletim sistemi Windows XP'ye bir dev daha destek vermeyeceğini açıkaldı. İşte tüm detaylar!



Microsoft'un uzun süredir desteğini çektiği işletim sistemi olan Windows XP pek çok güvenlik açığına de olmayan desteğe rağmen kullanıcılar tarafından halen de tercih ediliyor.

Ancak pek çok uygulama üretici Windows XP'den elini eteğini çekiyor. Windows XP desteğini çekenler kervanına Dropbox'ta katıldı.

Dropbox tarafından tapılan açıklamaya göre, Windows XP için masaüstü aracı 26 Hazirandan itibaren indirilmeye sunulmayacak. Yazılımı elbet bir yerden temin ederiz diye düşünen kullanıcılar için asıl üzücü haber Dropbax'ın 29 Ağustost'tan itibaren Windows XP kullanan kullanıcıların programdan oturum açamayacaklar.

Dropbox bilinidği gibi en çok kullanılan bulut depolama çözümlerinden. Windows XP' kullanan kullanıcılar bu servise internet tarayıcıları üzerinden erişebilecek. Ancak program üzerinden anlık eşitleme imkanları olmayacak.

Windows platformuna sahip bilgisayarların yüzde 11'i Windows XP ile çalışıyor. Bu oran azımsanacak kadar düşük değil. Bakalım Microsoft Windows XP kullanan kullanıcıları yeni işletim sistemi olan Windows 10 ya da Windows 8.1'e geçirmek için ne gibi yol izleyecek.