Yahoo'ya Verizon Kancası!

Geçtiğimiz günlerde Microsoft'un Yahoo'yu satın alacağı konuşulmuştu ve Microsoft Yahoo'ya resmi teklifini sunmuştu. Amerikan Verizon'da Yahoo'ya resmi teklifini sundu.



Yahoo'nun satılıp satılmayacağı sır gibi saklanıyor ancak Yahoo'yu satın almak isteyenlere gün geçtikçe Yahoo'nun talipleri artıyor. Bilindiği gibi Yahoo'ya ilk teklif Microsoft tarafından yapılmıştı. Bloomberg'in haberlerine göre, Amerika'nın lider GSM operatörlerinden Verizon'da Yahoo'ya teklif vereceğini belirtti.

Eğer ortaya atılan iddialar doğruysa Verizon, teklifi daha çekici hale getirmek için Yahoo'nun Japonya bölümünün yüzde 35,5'ini de satın almak istiyor. Ancak Yahoo'yu satın almak isteyen sadece Verizon yok. Yahoo'yu satın almak isteyenler arasında Microsft ve hatta Google'da bulunuyor.

Yahoo'yu satın almak isteyenlerin verdikleri teklifler arasında en ciddi olanın Verizon olduğu iddia ediliyor. Geçtiğimiz aylarda da Microsoft'un Yahoo için benzer bir teklif yapacağı konuşulmuştu. Bakalım Yahoo'nun satılma duruöu gerçeğe dönüşecek mi ?