Akıllı telefonlar artık her yerden çekecek!

Günümüzde akıllı telefonları ile ilgili yaaşdığımız en önemli sorunlardan birisi batarya bir diğer ise şebeke problemi. Artık akıllı telefonların çekmeme sorunu kalkacak.

Telefonlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Şehirden ayrıldığımız zaman şebekenin çekmeme sorunu kullanıcıları adeta sinir küpü yapıyor. Akıllı telefon sahipleri olarak bizler sadece şehirlerde yaşamıyoruz. Yeri geliyor köye yeri geliyor dağa çıkıyoruz.. Durum bu olunca pek çok kez akıllı telefonlarımız çekmiyor. goTenna tarafından geliştirilen bir "off-grid" (şebeke dışı) anten modeli işte tam da böyle durumlar için önemli çözüm sunuyor.

Cihazın en önemli özelliği ise 6.4 kilometrelik ve şehirde de 1.6 kilometrelik bir menzilde, antene sahip iki telefon, telsiz gibi bağlantı kurabiliyor olması. Buna ek olarak, telefonlar arasında mesaj göndermek ya da haritalara ulaşmak da mümkün olduğunu söyleyelim.
Bu işlevsel antenleri iki paket halinde goTenna'nın web sitesi üzerinden 199 dolara satın almak mümkün. Cihazın Türkiye'de satışa çıkıp çıkmayacağı ise bilinmiyor.
sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?