Android 16'da Quick Screen Değişiyor

Android 16 çıkmadan büyük bir değişim ile gündeme geldi: Quick Screen değişiyor. Android 16 hızlı ayarlara erişmek için iki kez kaydırma gerektirebilir.

Android 16 çıkmadan büyük bir değişim ile gündeme geldi: Quick Screen değişiyor. Android 16 hızlı ayarlara erişmek için iki kez kaydırma gerektirebilir.

Pixel telefonlar için Android 15'in resmi sürümünü heyecanla beklerken (önümüzdeki haftalarda bekleniyor), sırada ne olduğuna dair fısıltılar şimdiden dolaşıyor.

Android Authority'den paylaşılan habere göre, Google'ın gelecek yılki Android 16 işletim sisteminde bildirimler ve Hızlı Ayarlar için bir revizyon planladığı ortaya çıktı.

Android 16 Değişimi

Bu değişiklik, bildirimler ve hızlı ayarlar için geçerli olacak. Tek parmağınızla aşağı kaydırdığınızda, muhtemelen ekranın yaklaşık dörtte birini kaplayan ince bir bildirim paneli ortaya çıkacak. Bu, tüm ekranı kapatmadan bildirimleri kontrol etmenin daha az rahatsız edici bir yolu olabilir.

Ancak, asıl kafa karıştırıcı olan hızlı ayarlara erişimle geliyor. Google, bildirim gölgesini daha da genişletmek ve hızlı ayarlar kutucuklarını ortaya çıkarmak için iki parmakla kaydırmayı zorunlu kılma fikriyle oynuyor gibi görünüyor.

Hızlı Ayarlar paneli, birkaç ince ayara rağmen nispeten değişmemiş görünüyor. Parlaklık kontrolü, metin etiketiyle kendi özel alanına kavuşurken, kalan döşemeler biraz küçülmüş gibi görünüyor. Kaydırma, ayarların tam listesine erişmenizi sağlıyor.

Bu tasarımın henüz tamamlanmadığını belirtmekte fayda var. Hızlı Ayarlar panelinde birçok ayar eksik ve Google, bu yenilenen kullanıcı arayüzünün Android 16'da gün yüzüne çıkıp çıkmayacağını doğrulamadı.

Şimdilik, odak noktası Android 15 olmaya devam ediyor. Pixel kullanıcıları, önümüzdeki haftalarda güncellemeyi bekleyebilir ve Samsung, Honor ve OnePlus gibi diğer üreticiler de önümüzdeki aylarda bu güncellemeyi takip edecek.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları