Android, iOS'u Ezmeye Devam Ediyor!

Google'ın mobil işletim sistemi ve pek çok alanda karşımıza çıkan Android'i Apple'ın iOS sistemini ezmeye devam ediyor! İşte tüm detaylar!

Akıllı telefon kullanımının gideerek arttığı bu dönemde Android işletim sisteminin kullanım oranı Amerika, Avrupa ve Çin gibi önemli pazarlarda giderek artmaya devam ediyor.

Kantar Woldpanel ComTech tarafından yürütülen bir araştırmaya göre Google'ın Android işletim sistemi'nin kullanım oranları 2016'nın ilk çeyrek raporlarına bakılırsa tüm bölgelerdeki akıllı telefonlarda kullanılan işletim sistemi olarak Andorid güçlü yükselişini sürdürdü.

Amerila pazarına bakıldığında geride bıraktığımız yıla kıyasla pazar payını yüzde 7.3 oranında arttırarak yüzde 65.5'e yükselttiği görünüyor. Yine aynı rapora bakıldığında Android'in kullanım oranları Avrupa'da yüzde 7.1'lik bir artışla pazar payını yüzde 75.6Ya çıkartırken Apple'ın arasının kötü olduğu Çin'de de Android'in kullanım oaranı yüzde 5.9'luk bir artış göstererek yüzde 77 ile en güçlü pazar oldu.

İşin Apple tarafına bakacak olursak işler pek yolunda gitmiyor gibi. Apple'ın akıllı telefon pazarında ki payı her geçen yıl azalıyor. Kantar Woldpanel ComTech'in raporlarına bakacak olursak Apple'ın akıllı telefonlarıın payı bir yıl öncesine göre ABD'de yüzde 4.9'luk bir düşüşle yüzde 31.6'ya, Avrupa'da yüzde 1.2'yle yüzde 18.9'a kadar gerileyen Apple, Çin'de de yüzde 5'lik bir düşüşle yüzde 21.1'lik bir paya gerilemiş durumda.

Bakalım Apple bu durumdan kurtulabilecek mi ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?