Apple, Analizlere Göre Kan Kaybediyor!

Analiz şirketi 2016 yılının ilk çeyrek raporlarını sundu. IDC'nin ilk çeyrek raporu.

Ünlü analiz şirketlerinde biri olan IDC bu yılın ilk çeyrek raporunu sundu. Akıllı telefon piyasasında en çok satan ilk 5'te yer alan 2 firmanın değiştiğini görüyoruz. Ayrıca yükselişe geçmesini beklediğimiz Apple'daki düşüş ise dikkat çekici. Apple büyük ekranlı telefonlardan sonra düşüşe geçti. Teknoloji devleri en çok satanlar ilk 5 sıralamasına giremedi. LG, Lenovo, Sony, HTC gibi markaarın yerini Çin menşeli markalar yer aldı. Oppo, Huawei, Vivo gibi markalar ise Samsung ve Apple'dan sonra ilk 5'te yer alıyor. Çin pazarının yoğun ilgi gördüğünü söylemek mümkün.

Teknoloji devi Apple'ın pazar payı ise gittikçe düşüyor. Daha önce de Apple'ın satış rakamlarının düştüğünü söylemiştik. Analize göre Apple kan kaybediyor. Geçtiğimiz yılın döneminde pazarın yüzde 18.3'üne sahipken şimdiler de bu pazar payını ciddi oranda geriledi. 15.3 oranına düşen Apple'a göre Samsung se pazar payını korumaya devam ediyor. 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 24.6'lık pazar payına sahip olan Samsung bu yıl ise yüzde 24.5'lik oranla pazar payını korumayı başarmış.

Diğer Çin teknoloji devleri Meizu ve Xiaomi bu yıl payını almış değil. Ancak HTC, Sony ve HTC gibi teknoloji devleri bu yıl yerlerini Huawei, Oppo ve Vivo'ya bıraktı.

2016 yılının ilk çeyreğinde global telefon satış rakamları bu şekilde. Peki siz bu rakamlar için ne düşünüyorsunuz. Çinli üreticiler pazarın hakimiyetini alabilecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.