Apple, iPhone 7 için Sadece TSMC ile Çalışacak

Apple, A serisi işlemcilerin üretimi için Samsung ve TSMC firmaları ile çalışıyordu. Ancak gelişmelere göre artık sadece TSMC iPhone 7 A10 işlemcisini üretecek.

Bilindiği gibi Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus A9 işlemcileri üretimi için Samsung ve TSMC gibi firmalar ile iş ortaklığını sürdürüyor.

Her ne kadar, iPhone 7 A10 işlemcileri kimin ürettiği son kullanıcı için önemli değilmiş gibi görünse de, bu durumun önemi iPhone 6s serisinde kendini göstermişti.

Çünkü Apple’ın da kabul ettiği testlere göre Samsung üretimi A9 işlemciler, TSMC üretimi A9 işlemcilere göre az bir farkla da olsa daha fazla pil tüketiyordu. Durumun böyle olmasından mı kaynaklanıyor bu gelişme bilinmez ancak Apple, Tayvanlı TSMC ile iPhone 7 işlemci üretimini tek firmaya düşürecek gibi görünüyor.

Electronic Times tarafından dile getirilen bu gelişmede haberin sebepleri ile ilgili kesin detaylar bulunmuyor. Ancak Apple, iPhone 7 modelinde iPhone 6s serisinde olduğu gibi üretim farklılığından doğacak karışıklıkların, hataların ve eksikliklerin yeniden yaşanmasını istemiyor gibi duruyor.