Apple-Samsung davası ABD Anayasa Mahkemesi tarafından görüşülecek!

Teknoloji dünyasında uzun süredir olmayan patent davaları yeniden başladı.İki dev teknoloji firması Apple ve Samsung'un patent davalarını ABD Anayasa Mahkemesi görüşecek.

Teknoloji dünyasında uzun süredir olmayan Apple ve Samsung arasında ki patent davaları kaldığı yerden devam edecek gibi görünüyor.

2012 yılında Apple - Samsung patent davalarının birisinde ABD'de federal bir mahkeme, Samsung'un, Amerikalı teknoloji firması Apple'a karşı kaybettiği patent davasından sonra toplam 930 milyon dolarlık ödeme yapmasına karar vermişti.

Samsung, geçtiğimiz yılın aralık ayında bu miktarı mahkeme kararı ile çok daha aşağılara indirmiş Apple'a 548 milyon dolar ödedi, ancak Güney Koreli firma, ödediği bu miktarın da 399 milyon dolarlık kısmını geri almak için Aralık 2015'te Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Apple ile Samsung arasında ki bu dava ABD Anayasa Mahkemesinde görüşülecek. Bu davanın en erken bu yılın ekim ayında görebileceğini bildirdi.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?