Apple Ve Samsung Yeni Bir Anlaşmaya Hazırlanıyor!

Teknoloji dünyasının iki büyük ismi olan Apple ve Samsung bilindiği gibi sıkı rekabet halinde.Ancak Apple ve Samsung yeni bir ortaklık anlaşması imzaladı.İşte detaylar!

Teknoloji dünyasında bilindiği gibi geçmişte Apple ve Samsung'un patent davalarıyla meşguldü. Halen de birbirinin en büyük rakipleri olan bu iki dev şirket yeniden ortak bir anlaşmaya imza attı.

Apple'ın mobil ürünlerinde kullandığı parçalar bilinidği gibi Samsung ya da başka markaların imzasını taşıyor. Bilindiği gibi Apple Eylül ayyında iPhone 7 modelini tanıtacak. Ancak Apple ve Samsung arasında yapılan anlaşma daha çok iPhone 7S modelini ilgilendiriyor. Gelen iddialara göre Apple iPhone 7S modelinde OLED ekran kullanacak ve bu ekranları da Samsung'dan tedarik edecek.

Güney Kore basınının iddialarına göre OLED ekran üretiminde pazarda büyük bir hakimiyeti olan Samsung ile anlaşmaya giden Apple, bu anlaşma için 2,59 milyar doları gözden çıkarmış durumda. Bu anlaşma çerçevesinde Samsung’un 100 milyon adet 5,5 inçlik OLED panel üreteceği söyleniyor. 4,7 inçlik panel üretimi hakkında herhangi bir bilgi bulunmaması ise OLED panellerin Plus versiyonuna özel olma ihtimalini akıllara getiriyor. Son olarak bu durum ne Apple ne de Samsung tarafından doğrulanmış değil. Ancak ilerleye günlerde bu durum netlik kazanağı gelen söylentiler arasında.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?