Apple'dan ilginç bir patent daha!

Apple bilindiği gibi uzun süredir müzik alanında varlığını sürdürüyor.Apple Music ile bu alanda daha çok etkin rol oynamaya aday olan Apple ilginç bir patente sahip oldu!

Apple bilinidği gibi geçtiğimiz yıl yeni online mizk servisi olan Apple Music'i tanıtmış ve Apple'ın bu servisi kısa sürede sevilmişti. Apple'ın daha öncelerden aldı pek çok ilginç patenti biliyoruz. Müzik alanında aldığı bu patent çok daha farklı.
Apple, dijital ortamda oynatılan ses dosyalarındaki küfür ya da kötü sözleri otomatik olarak tespit eden ve bu sözleri ortadan kaldıran bir sistemin patentini aldı.
"Management, Replacement and Removal of Explicit Lyrics during Audio Playback" adında, görüldüğü gibi oldukça uzun bir patent adına sahip olan bu sistem bir müzik dosyasını özel bir biçimde tarıyor, bu parçayı veri tabanındaki yasaklanmış sözcüklerle karşılaştırıyor ve gereken kelimeleri bir bip sesi ya da sessizlikle değiştirerek bulduğu "fazla açık" ve rahatsız edici ifadelerin duyulmamasını sağlıyor.
Ayrıca Apple'ın aldığı bu patent sadece mizkler için değil sesli kitaplar, filmler ve diziler için de uygulanabiliyor.
Teknolojisi severlerin bildiği gibi Apple'ın bu patenti alması hemen kullanacağı anlamına gelmiyor. Apple bu patenti hiç kullanmayabili bile. Bunu zaman gösterecek.
sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?