Apple'dan Otomatik Düzeltme Hatalarına İlginç Çözüm!

Günümüzde pek çok kullanıcının şikayetçi olduğunu otomatik düzeltmelere çare Apple'dan geldi. Apple otomatik düzeltmeler içinde ilginç patent aldı. İşte tüm detaylar!

Günümüz artık bilgi çağı, hız çağı. Aceleyle gönderdiğimiz mesajlarla ya da yanlıkla yanlış yerlere basarak çok kez rezil duruma düşmüşüzdür. Özellikle son zamanlarda akıllı telefonlarımızın otomatik düzeltme hizmeti bizleri çok daha sinir ediyor. Apple'ın çok sevilen akıllı telefonu iPhone'da da bulunan otomatik düzeltme hizmeti artık kullanıcıların canını daha fazla sıkmayabilir.

Zira Apple Insider tarafından otomatik düzeltme ile ilgili yeni bir patent duyurusu yapıldı.

Apple'ın bu yeni patentini kısaca açıklamak gerekirse, otomatik düzeltmeye uğrayan kelimenin altı mavi şekilde çizili olacak. Bunu mesajı alan kişi görecek. Eğer ki konuyla alakasız bir düzeltme olduysa karşıda ki kişi altı mavi çizili kelimeye tıklayıp kelimenin diğer düzeltmelerini de görebilecek.

Apple'ın bu özelliğin patentini almış olması onu hemen kullanacağı anlamına gelmiyor. Apple'ın bu patenti kullanop kullanmayacağını 10 Haziranda düzenlenecek WWDC konferansında iOS 10 tanıtımında öğreneceğiz.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?