Birleşmiş Milletler Apple tarafında!

Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda ABD hükümeti ile Apple'ın arası bir iPhone cihazının kırılmaması nedeniyle bozulmuştu. Apple'a bir destek Bielşemiş Milletlerden.

Teknoloji dünyasındaki Apple ile ABD hükümeti arasında olan savaş devam ediyor. Çeşitli isimler bu konu hakkında fikirlerini açıkça ifade etmişti. Apple'a bir destek de Birleşmiş Milletler'den geldi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, bu konu ile ilgili, "ABD'li yetkililer, Pandora'nın kutusunu açma riskiyle karşı karşıya ve bu durum milyonlarca insanın hem fiziksel hem finansal güvenliğini tehlikeye atabilir" dedi.

ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) talebinin insan hakları, gazeteciler ve muhalif siyasetçiler, muhbirler ve milyonlarca kişi üzerinde son derece zararlı etkileri olacağına dikkati çeken Zeyd, bu davanın otoriter rejimlerin ve bilgisayar korsanlarının önünü açabileceği uyarısında bulundu.

Bakalım ilerleyen günlerde bu konu nasıl bir hal alacak.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?