Cep Telefonları Artık Tüm Türkiye'de Çekecek!

Günümüzde cep telefonları hayatımızın olmazsa olmazı. Türkiye'nin coğrafi koşullarından dolayı bazı yerlerde telefonlarımız çekmiyordu. Artık bu durum ortadan kalktı!

Türkiye 1 Nisan itibaren bilinidği gibi 4.5G teknolojine geçmişti. Ancak Türkiye'nin coğrafi koşulları sebebiyle bazı bölgelerde bulunan kullanıcıların cep telefonlarına şebeke problemi ile ulaşılamıyordu. Evrensel Hizmet Kanunu kapsamı altında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Türkiye İstatistik Kurumunun ortaklaşa yürüttüğü proje ile GSM İletişim alt yapısı bulunmayan, olumsuz ya da yüksek maliyetli alanlarda yaşanayn nüfusu 500 kişiye kadar olan 1799 yerleşim yeri belirlendi.

Türkiye'de mobil iletişim alanında kapsama oranı bilindiği gibi %99'du. Geride kalan %1'lik kısım için 2013 yılında ihale yapılmış ve ihalenin kazananı Turkcell olmuştu.

Bu proje ile birlikte söz konusu bin 799 yerleşim yeri kapsama alanına alındı. Nüfusu 1- 500 olan ve GSM iletişim altyapısı bulunmayan yerleşim yerlerindeki yaklaşık 258 bin vatandaşa hizmet götürüldü. Bir başta deyişle artık tüm Türkiye kapsama alanına alındı.

Kurulan bu altyapı ile birlikte Türkiye'de hizmet veren Turkcell Türk Telekom ve Vodafone yararlanabikecek.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?