Çin'den Apple'a Engel!

Teknoloji devi Apple'ın ürünlerini Çin'e uzun süre sonunda sokmuştu. Apple ürünlerini soktu ancak Apple'ın önemli servisleri Çin'de yasaklandı.İşte yasaklanan servisleri!

Apple uzun süre sonunda aştığı Çin engeline yeniden takıldı. Apple'ın kısa bir süre önce Çin için yayına soktuğu iBooks ve iTunes Film hizmetleri artık Çin'de kullanılamayacak. Çin'in resmi makamlarının aldığı bu karar Apple'da adeta soğuk duş etkisi yarattı.

Apple'a uygulanan bu kapatma kararlarının gerekçesi. Çin hükümetinin şubat ayında uygulamaya soktuğı yeni yasalar olarak gösteriliyor.Çin'de uygulamaya konulan bu yasaların amacı yabancı şirketlerin Çin içerisinde çevrim için yayınlara ciddi yasaklamalar getirmek.

Çin hükümetinin bu amacı Çin'li markaların servislerinin büyümesine - en azından Çin içinde büyümesine- yardımcı olmak. Bakalım Çin vatandaşlarından bu yasaklama karşısında ne gibi tepkiler gelecek ve Çin hükümeti bu kararından vazgeçecek mi ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?