Çin'li Telefon Üreticileri Apple ve Samsung'un Liderliğini Elinden Alıyor!

Çin'li telefon üreticileri oldukça iddialı, teknoloji devleri olan Samsung ve Aple'ın tahtını elinden almak için çalışıyorlar. İşte Detaylar...

Son yıllarda akıllı telefon sektörü Apple ve Samsung tarafından domine ediliyor. Fakat yeni alınan bilgilere göre istatistiklere göre dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin bu durumu değiştirmek için bazı üreticilere ev sahipliği yapacak.

Yapılan araştırmalar sonucunda Gartner Apple ve Samsung'un tahtını alacak verileri paylaştı. Verilere göre Huawei, Oppo ve BBK Communication Eguipment (Vivo ve OnePlus üzerinden akıllı telefon satan üretici) Güney koreli Samsung'a ve Ameraka'lı Apple'ı yakalamasına çok az kaldı.

Gartnet’ın paylaşmış olduğu bilgilere göre 71 milyondan fazla ürün satan Samsung’un satışları, 2015’in 3. çeyreği ve 2016’nın 3. çeyreği arasında yüzde 14 oranında azalmış. Aynı dönemde Apple’ın satışlarında ise yüzde 6 oranında düşmüş. Öte yandan Oppo’nun yüzde 110, BBK’nın ise yüzde 90 oranında satışlarını yükselttiği görünüyor.

Sizce Çinli üreticiler Apple ve Samsung'u devirebilecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.